Cine Este Film? 

Ne-am dorit să oferim ocazia de a viziona pelicule premiate internațional și în același timp să dăm vizibilitate acestui segment de cinematografie care merită o promovare mai bună în Sibiu.
Este Film pentru că Sibiu merită proiecții de calitate și pentru că publicul cere să experimenteze filmul altfel. Am pornit la drum cu proiecții săptămânale la Cine M-a Văzut la Habitus și proiecții speciale pentru copii, la Ghiozdanul cu Filme.
Credem că un festival de film european este ceea ce i-a lipsit unei foste Capitale Culturale Europene. Este Film Festival, din 2016, pentru că ne dorim să sărbătorim împreună arta filmului, timp de cinci zile, la Sibiu.

Festivalul propune cinci secțiuni dedicate filmului european, văzut din perspective diferite și dezbătut așa cum merită:
Best of Europe: Secțiunea principală a festivalului cuprinde cele mai bune filme lansate în ultimul an în Europa. Selecția s-a realizat în funcție de palmaresul acestor filme în cadrul festivalurilor importante de gen.

Best of Europe: Secțiunea principală a festivalului cuprinde cele mai bune filme lansate în ultimul an în Europa.
Selecția s-a realizat în funcție de palmaresul acestor filme în cadrul festivalurilor importante de gen.

Film Românesc: O secțiune necesară datorită interesului crescut pentru filmul autohton. Ne-am propus promovarea filmului românesc în contextul unui festival european, ca parte din acest spațiu cultural spre care trebuie să ne deschidem și care ne cuprinde.

Experiențe: Am propus publicului sibian vizionarea de filme în moduri și spații neconvenționale. Din dorința de a trece bariera lipsei unui cinematograf adecvat în Sibiu, am pus la dispoziția cinefililor experiențe creative și perspective noi asupra filmului European.

In Frame: Secțiunea a expus un regizor, un actor, o temă, o țară sau un gen cinematografic, într-o serie de filme. Focus 2017 a fost pe filmul ceh, iar la prima ediție, filmul maghiar.

CinExplorez: Am creat CinExplorez pentru cei mai curioși dintre cinefili. Pătrundem împreună în lumi noi, luăm parte la aventuri de tot felul și ne lăsăm surprinși de eroi neașteptați. Explorăm filme europene dedicate copiilor și adolescenților.

Echipa Este Film Festival

Ioana Ciuban – Director Festival
Andrei Barbu- Selecție Filme & Invitați
Marian Coman – Logistică
Marciana Moiș – CinExplorez
Petre Sîrbu – IT, Print Traffic & Tehnic
Cristina Dinulescu – Promovare
Roxana Turdeanu – Presă & PR
Vladimir Barbu – Marketing & Sponsorizări
Lavinia Schiopu – Proiecte și Ticketing

Cu sprijinul:
Anca Dobrotă – Coordonator Voluntari
Andrei Șerban – Moderator
Vlad Ciuban – Concept & Graphic Design
Iulian Țiganenco – Web & Graphic Design
Gabriela Cuzepan-Bebeșelea – Foto
Ștefan Dragomir – Foto
Dragoș Dumitru – Foto
Vlad Dumitru – Video