120 BPM – bătăi pe minut / 120 BPM – Beats per Minute (2017), Franța, r.: Robin Campillo

La începutul anilor ‘90’  epidemia HIV/SIDA face ravagii, iar activiștii grupului ACT UP din Paris sunt nevoiți să se lupte atât cu stigmatul bolii, cât și cu indiferența oamenilor. Viața lui Nathan (Arnaud Valois), un nou intrat în grup, este bulversată de întâlnirea cu Sean (Nahuel Pérez Biscayart), un militant radical al grupului și care se aruncă în luptă cu toată forța de care este capabil.

Luptele politice ale membrilor ACT UP se împletesc cu poveștile lor personale, peste care încearcă să treacă sau să le rezolve, păstrându-și, totuși, speranța unui viitor mai senin.

Multipremiat la Cannes 2018 ( premiile FIPRESCI, Francois Chalais, Marele Premiu al Juriului și Queer Palm pentru Cel mai bun regizor – Robin Campillo), la Premiile César (Cel mai bun scenario – Robin Campillo, Cel mai bun actor într-un rol secundar – Antoine Reinartz, Cea mai bună muzică originală – Arnaud Rebotini, Cel mai bun film – Hugues Charbonneau, Maria-Ange Luciani, Robin Campillo) și la marile festivaluri de film din lume, 120 BPM nu te lasă indiferent și trebuie văzut la Este Film Festival 2018, în premieră la Sibiu

sâmbătă, 5 mai, ora 19:45 – Aula Magna ULBS

duminică, 6 mai, ora 18:00 – Teatrul Gong

Best of Europe Este Film