PESCĂRUȘUL (r. Maria Popistașu, Alexandru Baciu, 15’)

În timp ce își găzduiește, pentru cîteva zile, tatăl bolnav, Laura găsește un pescăruș rănit în curtea casei. Noul proiect de a salva pasărea este scuza perfectă pentru a evita discuția despre adevărata problemă, iminența morții.

CADOUL DE CRĂCIUN (r. Bogdan Mureșanu, 23’)

Pe 20 decembrie, 1989, la câteva zile după represiunea sângeroasă de la Timișoara, o seară liniștită se transformă într-un thriller, când tatăl află că fiul său a trimis o scrisoare către Moș Crăciun. Băiatul înțelesese că tatăl își dorește moartea lui Ceaușescu.

MORSKI BRIZ (r. Cecilia Ștefănescu, 28’)

E sfîrșit de vară cînd Laura Vasiliu, o femeie în jurul vîrstei de 60 de ani, pleacă împreună cu vechea ei prietenă în vacanță într-un sat aflat pe litoralul bulgăresc, dar apariția unui necunoscut le tulbură ce părea să fie o vacanță obișnuită.

IONUȚ ȘI CĂLIN (r. Sorin Poamă, 18’)

Sentimentele se schimbă repede. Iubirea devine ură ca mai apoi să se transforme în iubire din nou. Doi bărbați din lumi diferite, o relație care îi duce dincolo de propriile limite.

PRIMA LOVITURĂ (r. Peter Kerek, 15’)

Vara, în timpul unei călătorii cu părinții, un băiețel de 10 ani încearcă să împiedice un accident de mașină, luptând cu toată forța imaginației sale.