Anul acesta am pregătit în cadrul secțiunii CinExplorez două filme românești – unul pentru publicul foarte tânăr și unul pentru adolescenți, în premieră la Sibiu. Cei mici se vor bucura și de o animație, în avanpremieră la ESTE FILM Festival. Experiența cinematografică a adolescenților va continua într-un atelier de storytelling, facilitat de Nicoleta Coșoreanu și Elena Văduva, reporteri la Școala 9, parte din organizația media DOR, dedicată domeniului educațional.

Străjerii (2018, România, 73’, r. Liviu Marghidan, Vârsta recomandată: 6+) este primul film românesc pentru copii, prin care se dorește întoarcerea acestora spre natură și aventură.

Program și sinopsis aici.

Alice T. (2018, România, 105’, r. Radu Muntean, Vârsta recomandată: 15+) este un film prezentat în parteneriat cu Caravana Zilele Filmului Românesc. 

A primit premiul pentru Cea mai buna actriță (Andra Guți) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2018. Andra Guți va fi prezentă la sesiunea Q&A.

Program și sinopsis aici. 

Manou the swift (2018, Germania, 88’, r. Christian Hass și Andrea Block, Vârsta recomandată: 6+) este o animație dublată în limba română, prezentată în avanpremieră națională la ESTE FILM Festival.

Program și sinopsis aici.

La Atelierul de storytelling de duminică (Centrul Cultural Ion Besoiu -Sala Mare, ora 10) adolescenții vor primi instrumentele necesare pentru a scrie scurte eseuri personale, pornind de la tema filmului Alice T., vizionat în cadrul festivalului. Vor afla ce înseamnă să scrii nonficțiune, cum te documentezi chiar și atunci când scrii povestea personală și cum alegi cea mai bună formă de a-ți spune povestea.

Anul acesta  Secțiunea CinExplorez este susținută de compania Colt, care sponsorizează o proiecție specială pentru copiii din centrul de plasament din Orlat. “Din 2009, Colt este Digital Cinema Partner al Festivalului Internațional de Film Berlinale, asigurând transmisiunea de date. Anul acesta, suntem parteneri ESTE FILM Festival fiind onorați să sprijinim astfel de evenimente și în România. Susținem multiculturalitatea, comunicarea și tehnologia, iar cinematografia le împletește magic. Sunt convins că festivalul filmului european de la Sibiu aduce experiențe și trăire de cea mai bună calitate pentru cinefili” a spus Teo Galea, Country Manager Colt România.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Participarea se face exclusiv pe bază de rezervare, la adresa de e-mail: marciana@estefilm.ro.

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.