CinExplorez, secțiunea dedicată copiilor şi adolescenţilor, vine din nou cu 4 filme europene de calitate, potrivite vârstei lor şi discuţii post-proiecţie care să-i provoace la dialog.

Adolescenţii vor avea ocazia să vadă un film premiat la Berlin​, la categoria Generation Kplus, cei din gimnaziu sunt invitaţi la un documentar deosebit despre puii pinguinilor imperiali, iar cei mici, din ciclul primar, se vor bucura de două animaţii educative, una pe tema curajului şi a importanţei comunităţii, iar cealaltă, pe tema naturii şi a ecologiei. Anul acesta am mai pregătit şi un atelier de ecologie pentru copiii din ciclul primar şi un masterclass cu regizorul Laurenţiu Damian​, pentru adolescenţi. Cele patru proiecții sunt prezentate în premieră la Sibiu:

Vara lui 1993 (Spania, 2017, vârsta recomandată 11+, regia: Carla Simón)

Sus ancora – Elias și secretul din Marele Port (Norvegia, 2017, Vârsta recomandată 5+, regia: Simen Alsvik, Will Ashurst)

Marșul pinguinilor: Chemarea misterioasă (Franţa, 2017, Vârsta recomandată 11+, regia: Luc Jacquet)

Poveşti de la malul lacului (Ungaria, 2017, Vârsta recomandată 6+, regia: Zsolt Pálfi)

Atelierul de ecologie este organizat de Asociaţia Joaca de-a ecologia. Copiii sunt invitaţi să participe alături de părinţii lor şi să afle despre importanţa reciclării şi să meşterească un obiect util din PET-uri. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare.

Pentru adolescenţi am pregătit un Masterclass cu regizorul, scenaristul şi profesorul Laurenţiu Damian, pe tema cinematografiei româneşti recente. Tinerii regizori şi actori ai noului val, cunoscuţi internaţional şi premiaţi la festivaluri de prim rang, pot fi o sursă de inspiraţie pentru elevi şi susţin educaţia artistică a acestora. Intrarea este liberă.