ESTE Filmul de Miercuri

Data: 21 decembrie, 2022
Locație: Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu
Regie: Marie Kreutzer
Durată: 113’
Țară: Austria, Luxemburg, Germania, Franța
An: 2022
Sinopsis:
Împărăteasa Elisabeta a Austriei este admirată pentru frumusețea ei, iar stilul ei unic declanșează adevărate frenezii în modă. În 1877 „Sissi” împlinește 40 de ani și este forțată să se conformeze unei imagini publice care o încorsetează din ce în ce mai strâns, în toate sensurile. Existența ei se reduce la un rol strict reprezentativ la curtea imperială, deși Elisabeta și-a dorit o viață plină de activități și provocări. Curând, împărăteasa se revoltă împotriva propriei imagini hiperbolizate și croiește un plan prin care să-și exprime adevărata identitate.
Premii: Premiul secţiunii Un Certain Regard pentru cea mai bună actriţă – Vicky Krieps, Cannes 2022. Nominalizat la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film 2022.
Rating: N-15. Nerecomandat sub 15 ani.

Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-este-filmul-de-miercuri-corset

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.
Sponsor: Marquardt
Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Cărturești, Librăria Humanitas, Centrul Cultural German, Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Consomme Bistro, Restaurant Pasaj, Nod Pub, Erasmus Librărie-Cafenea
Parteneri media: Zile si Nopti, RockFM, Goodtime magazine

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.