Documentarul „Superhombre” ajunge și la Sibiu, în cadrul ESTE Filmul de Miercuri, într-o proiecție de gala la care vor participa protagonistul Horia Colibășanu,alaturi de realizatorii filmului Lucian Mircu și Mircea Gherase. Evenimentul va avea loc miercuri, 5 februarie, de la ora 20.30, la Sala
Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”.
Sinopsis:
Un alpinist trebuie să aibă în permanență trei puncte de sprijin. Horia Colibășanu e dentist, soț și tată a doi băieți și alpinist de elită în Himalaya. Cum își găsește echilibrul? Probabil e… Superhombre.
În 2008, gestul solidar și riscant al lui Horia de a nu-și abandona camaradul bolnav la 7400 metri pe Annapurna, pe alpinistul basc Iñaki Ochoa, a impresionat Spania și comunitatea alpiniștilor din lumea întreagă.
În ciuda tragicului incident, Horia Colibășanu a continuat să se cațere în pur stil alpin, așa cum făcea Iñaki, fără oxigen suplimentar. În primăvara lui 2017, sportivul de 40 de ani începe o nouă expediție pe Everest, după două tentative ratate. Pentru prima oară, el încearcă o ascensiune solo.
Lupta nu e atât cu structura muntelui, cât e cu propriile slăbiciuni. Totuși, Horia admite că are o putere specială invizibilă, „ca Omul din Atlantis”. Corpul său se adaptează foarte rapid la aerul rarefiat din
Himalaya.
Timp de 3 ani, echipa l-a urmărit pe protagonist în expedițiile sale, dar mai ales în sânul familiei, unde are de rezolvat chestiuni din cele mai obișnuite.
Antrenamentele din Timișoara, presiunea sponsorilor, deciziile importante care trebuie luate în fiecare zi sunt uneori mai greu de dus decât provocările din expediție. Sunt munți de urcat și acasă.
„Superhombre” este o poveste despre căutarea libertății într-o lume în care timpul e tot mai scurt.
Pentru Horia și colegii lui, Himalaya e unul din ultimele locuri de pe planetă unde mai poți trăi neprevăzutul, aventura autentică.
Această privire în culisele vieții alpinistului include pe lângă filmări profesionale la altitudini extreme și momente selectate din impresionanta sa arhivă personală, adunată în 15 ani de carieră sportivă.
Prezentat în avanpremieră la a șasea ediție a festivalului de film Ceau, Cinema! în fața a 800 de spectatori,”Superhombre” a fost selectat apoi în competițiile internaționale la festivalurile de film și cultură montană din Poprad (Slovacia), Cracovia (Polonia) și Bilbao (Spania).
Documentarul independent „Superhombre” este realizat de Asociația Marele Ecran și Fundația PressOne, cu susținerea Vitas România, Haufe Group, Kathrein România, Ness România, Club Sportiv Alternative TM și Domestic Film.
Parteneri media: Kiss FM, Zile și nopți.

Preţul unui bilet este de 17 lei (tarif întreg) / 12 lei (elev/student/pensionar) și se poate achiziționa
online de pe EventBook (https://eventbook.ro/film/bilete-superhombre-este-filmul-de-miercuri) sau direct
de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

ESTE Filmul de Miercuri este un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM, în parteneriat cu Centrul Cultural “Ion Besoiu”, Sibiu.

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.