ESTE Filmul de Miercuri prezintă filmul DONBASS, în regia lui Sergei Loznitsa. Filmul a primit Premiul pentru regie al secţiunii Un Certain Regard la Cannes în 2018 și vine cu o viziune cuprinzătoare asupra războiului din estul Ucrainei.
Proiecția va avea loc miercuri, 6 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Mică a Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Toate încasările vor fi donate către Crucea Roșie, pentru ajutorarea refugiaților ucraineni.
Sinopsis:
În Donbass, o regiune din estul Ucrainei, are loc un război hibrid ce implică un conflict armat deschis, însoțit de crime și jafuri pe scară largă, comise de bande separatiste. Războiul este numit pace, propaganda este rostită ca adevăr și ura este declarată a fi iubire. O călătorie prin Donbass se desfășoară ca un lanț de aventuri curioase, în care grotescul și drama sunt la fel de interconectate ca viața și moartea. Aceasta nu este povestea unei regiuni, a unei țări sau a unui sistem politic. Este povestea unei lumi pierdute în identități post-adevăr, false. Povestea fiecăruia dintre noi.
Rating: AP15 – Nerecomandat sub 15 ani.
Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Eventbook (https://eventbook.ro/…/bilete-donbass-este-filmul-de…) sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.
Cineclubul ESTE Filmul de Miercuri este organizat de Asociaţia ESTE FILM, în parteneriat cu Centrul Cultural “Ion Besoiu”.
Sponsor: MARQUARDT

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.