”Faust”, film mut cu intrare liberă la ESTE Filmul de Miercuri

Data: 16 noiembrie, 2022
Locație: Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu

Regie: F.W. Murnau

Durată: 116’

Țară: Germania

An: 1926

Sinopsis: Demonul Mefisto face un pariu cu un Arhanghel că poate corupe sufletul unui om drept și distruge în el tot ceea ce este divin. Dacă reușește, Diavolul va domina nestingherit asupra pământului. Diavolul orchestrează apariția unei ciume în satul în care trăiește Faust, un bătrân alchimist. În ciuda rugăminților sale, foametea și moartea se răspândesc cu repeziciune. Descurajat, Faust își aruncă Biblia și cărțile de alchimie în foc. Una dintre cărți se deschide, iar Faust citește în ea despre cum pactul cu Diavolul poate aduce putere și influență. Faust se hotărăște să meargă la o răscruce de drumuri și invocă forțele răului, așa cum este descrisă procedura în carte …
Filmul se inspiră din tradițiile mai vechi ale legendarei povești a lui Faust, precum și din versiunea clasică a lui Goethe din 1808. A fost lăudat pentru efectele sale speciale și este considerat o capodoperă a filmului expresionist german.

Rating: AP-12. Acordul părinților pentru copii sub 12 ani.

Bilete: INTRARE LIBERĂ. (În parteneriat cu Centrul Cultural German Sibiu)

Partener: Centrul Cultural „Ion Besoiu”
Sponsor: Marquardt
Parteneri media: RockFM, Goodtime magazine

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.