CAZUL NEREZOLVAT HAMMARSKJOLD / COLD CASE HAMMARSKJOLD (2019, Danemarca, Norvegia, Suedia, Belgia, 128′, r. Mads Brügger) Rating AP12,

LUX Prize @Este Film

Ați citit teorii conspirative despre moartea lui Dag Hammarskjöld? Secretarul General al ONU, din Suedia, a murit într-un accident de avion suspect, în 1961, în timp ce se îndrepta către negocierile de încetare a focului în scopul de a rezolva un conflict în Katanga, Congo, unde interese economice masive erau puse în joc.

Hammarskjöld a fost un politician progresist care a vrut să împiedice țările occidentale precum Marea Britanie și Franța să-și restabilească influența în Africa, după ce coloniile și-au câștigat independența. Documentarul lui Mads Brügger aduce lumină asupra misterului. Acesta analizează revendicările din trecut și face treptat descoperiri noi și uimitoare. Acest film provocator ne reamintește și de multe dintre problemele de astăzi. Chiar dacă prezintă multe practici înșelătoare din politică, filmul este, în același timp, profund uman și vesel.

Vineri, 18 septembrie 2020, ora 20:30

Esplanada Filarmonicii de Stat Sibiu – Sala Thalia

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile

Best of Europe Este Film