When Night meets Dawn (r. Andreea Cristina Borțun, 2021, România, 20’)

În aerul sufocant al unei zile de vară, un adolescent pornește în căutarea noului său prieten pe străzile toride ale unui oraș bizar. Lumea din jurul său se simte neliniștită și fără rădăcini. Corpurile și carnalul naturii îi aduc o alinare în anxietatea confuză a zilei. Odată însă cu lăsarea serii, cântecul păsărilor face ca ceva înăuntrul său să răsune. În întunericul albastru, căutarea viscerală se amplifică.

Trecut de ora 8 (r. Alex Pintică, 2021, România, 20’)

Când inimile lor nu mai bat în același cuplu, Andrei și Roxana speră la altceva cu altcineva, aşa că organizează o cină între prieteni, într-o seară, trecut de ora opt.

You Who Never Arrived (r. Marius Olteanu, 2021, România, 15’)

“Cele mai multe evenimente sunt inexprimabile; ele se petrec într-o sferă ce n-a fost călcată niciodată de vreun cuvânt” – scrie Rilke. Și totuși, există cuvinte ce leagă oamenii dincolo de timp, ghidându-le viețile și legându-le în mod inextricabil. Călătoria a trei oameni – parte dans în necunoscut, parte căutarea unui sens.

Interfon 15 (r. Andrei Epure, 2021, România, 22’)

Câțiva locatari descoperă în fața blocului o femeie care a leșinat. Chiar dacă aceasta locuiește la etajul trei, nimeni nu-i cunoaște numele. În așteptarea salvării, vecinii reflectă asupra vieții femeii și a lor.

31 de ore (r. Claudiu Mitcu, 2021, România, 21’)

Ștefan este un chirurg suprasolicitat după o tură de 31 de ore. O urgență apare în ultimul moment, iar el este singurul chirurg disponibil. Lucrurile nu decurg conform planului.