Know Thy Partner (r. Horia Cucută, 2021, România, 15’)

KNOW THY PARTNER este o poveste puternică despre abuzul domestic.

Pentru mulți oameni care se gândesc la abuzul domestic, aspectul fizic ar fi primul care le-ar veni în minte. Cu toate acestea, aceasta este adesea precedată de alți factori. În acest film am vrut să explorăm precursori precum controlul și intimidarea și să vedem progresul lor. În cele din urmă, atunci când o persoană te face să te simți diminuat, cu frică și pur și simplu rău cu tine, este timpul să pregătești un plan de ieșire.

Prin oraș circulă scurte povești de dragoste (r. Carina Dasoveanu, 2021, România, 21’)

Povestea unui cuplu, Lili, o taximetristă în vârstă de 36 de ani, și Dani, un pescar amator, care încearcă să își salveze căsnicia. Cursele sale pe taxi o fac pe Lili martora a mai multor povești de dragoste, complet diferite față de a ei.

Emilia Hosu are HIV (r. Ioana Păun, 2021, România, 24’)

Emilia Hosu, o avocată brici specializată în ecologie, realizează că martorul ei cheie îi va compromite cazul. Așa că încearcă să compenseze ziua irosită printr-o partidă de sex. Când lucrurile încep să iasă de sub control devine evident că l-a judecat pripit.

Carmen de bezea / Like mother used to sing (r. Denisse Conn Tubacu, 2021, România, 21’)

Reteta traumei se transmite din generație în generație, pe cale feminină, de la mamă la fiică. E nevoie de Carmen, o casnică nevrotică, de Victoria, o mamă egocentristă, fostă cântăreață la Opera. Se ia petrecerea aniversară a mamei, se agită bine apele înainte, iar la sfârșit se întorc toate împotriva lui Carmen.

Cori și Willi (r. Tudor Pojoni, 2021, România, 15’)

Corina, o emigrantă, îl îngrijește pe Willi (Klaus Munster), un bătrân din Austria. Bolnav și obosit, Willi o roagă pe Corina să-l ajute să moară, serviciu pentru care îi oferă bani.