FILMTETT FEST @ ESTE Filmul de Miercuri: 3000 DE PIESE

Data: 4 octombrie, 2023
Locație: Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mică
Regie: Császi Ádám
Durată: 94’
Țară: Ungaria
An: 2023

INTRARE LIBERĂ

Sinopsis:
Un regizor de teatru pune în scenă un spectacol despre cinci tineri romi care duc o viață grea. Piesa spune povestea reală a acestora cu o cruzime fără menajamente, adică profită de mizeria lor. Când producția este invitată la un prestigios festival de teatru german, grupul este obligat să se confrunte cu trecutul lor și să lupte împotriva stereotipurilor rasiste. Filmul este o călătorie suprarealistă a unei trupe care estompează granițele dintre ficțiune, absurd și realitate sociografică. Putem vorbi despre rasă fără rasism? Este oare inevitabilă ura reciprocă dintre minoritate și majoritate?

Premii: Premiul pentru Cel mai bun regizor la Palic Film Festival 2023.

Film în limba spaniolă, cu subtitrare în limba română.

Rating: N-16. Nerecomandat sub 16 ani.

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Sponsor: Marquardt

Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu”, My Continental, Consomme Bistro, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural Maghiar Sibiu, Cărturesti, Humanitas, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Biblioteca Universității ”Lucian Blaga”, Universitatea ”Lucian Blaga”, Erasmus Librărie-Cafenea

Parteneri media: RockFM, Zile și Nopți, Goodtime magazine

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.