GOOD BYE, LENIN! (15 Februarie)

ESTE Filmul de Miercuri

Data: 15 februarie, 2023
Locație: Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu

Regie: Wolfgang Becker
Durată: 121’
Țară: Germania
An: 2003

Sinopsis:
Octombrie 1989 a fost un moment inoportun pentru coma în care a căzut mama lui Alex, în Germania de Est. Când, opt luni mai târziu, aceasta se trezește, Alex va trebui să-i evite orice șoc mai important. El va transforma familia și apartamentul lor într-o insulă a trecutului, pentru a-i da mamei comuniste impresia ca totuși Lenin a învins.

Premii: Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin în 2004, Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2003, câștigător a patru premii în cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 2003: Cel mai bun film, Cel mai bun scenarist, Premiul publicului pentru cel mai bun actor – Daniel Brühl, Premiul publicului pentru cea mai bună actriță – Katrin Saß.

Rating: IM-15. Nerecomandat sub 15 ani.

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.

Sponsor: Marquardt

Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Cărturești, Librăria Humanitas, Centrul Cultural German, Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Consomme Bistro, Restaurant Pasaj, Nod Pub, Erasmus Librărie-Cafenea

Parteneri media: Zile si Nopti, RockFM, Goodtime magazine

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.