HOLY SPIDER (8 Februarie)

ESTE Filmul de Miercuri

Data: 8 februarie, 2023
Locație: Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu

Regie: Ali Abbasi
Durată: 117’
Țară: Danemarca, Suedia, Germania, Franta
An: 2022

Sinopsis:
Jurnalista Rahimi călătorește în orașul sfânt iranian Mashhad pentru a investiga cazul unui criminal în serie care ucide lucrătoare sexuale. Pe măsură ce Rahimi se apropie de demascarea crimelor, presiunile politice și religioase cresc iar ocazia de a se face dreptate devine din ce în ce mai îndepărtată: criminalul este văzut de mulți ca un erou.
Filmul are la bază un caz real, cel al criminalului Saeed Hanaei numit „Spider Killer”, care între 2000 și 2001 a ucis 16 femei în ceea ce a numit „o misiune sfântă”.

Premii: Premiul pentru Cea mai bună actriță (Zar Amir-Ebrahimi) la Cannes, 2022, nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună actriță (Zar Amir-Ebrahimi), Cel mai bun scenariu.

Rating: IM-18. Interzis minorilor sub 18 ani.

Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-este-filmul-de-miercuri-holy-spider

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.

Sponsor: Marquardt

Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Cărturești, Librăria Humanitas, Centrul Cultural German, Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Consomme Bistro, Restaurant Pasaj, Nod Pub, Erasmus Librărie-Cafenea

Parteneri media: Zile si Nopti, RockFM, Goodtime magazine

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.