Participarea este gratuită.

În perioada iulie-noiembrie 2022, ESTE Filmul de Miercuri și Atelierul de dezvoltare personală prin cinema MOViEs ON organizează la Sibiu primul ciclu de ateliere de educație cinematografică și dezvoltare personală prin cinema MOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri, destinat copiilor de ciclu primar și gimnazial, precum și liceenilor.
Primele întâlniri vor fi gratuite și se vor desfășura săptămânal, în Sala Mică a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, pe durata a maxim trei ore. Pe perioada vacanței de vară vom lucra cu elevi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, urmând ca în septembrie-noiembrie 2022 să organizăm ateliere cu liceeni și să continuăm atelierele pentru ciclurile primar și gimnazial.
Vom face o pauză pentru atelierele cu înscriere prealabilă între 17 august și 7 septembrie, când vom lucra numai cu copii din centrele de plasament.
Primul atelierMOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri are loc în data de 13 iulie, între orele 16-18 și e destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani.
Scopul atelierelor MOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri este nu doar să le ofere copiilor și adolescenților noţiuni elementare sau evoluate de cultură cinematografică (în funcție de vârstă), dar și să le pună în valoare resursele interioare, printr-o exprimare simplă, nepretențioasă și relaxată, prin intermediul dialogului și al jocului.

Într-o societate în care accesul la informație e tot mai facil, atelierele MOViEs On
Junior@ESTE Filmul de Miercuri îi ajută pe copii și adolescenți să-și creeze filtrele valorice necesare pentru a alege ce e cu adevărat important și de calitate din cultura populară care îi asaltează, și în același timp să își dezvolte inteligența emoțională, discernământul și încrederea în sine.
Fiecare atelier constă în vizionarea unui film-surpriză, urmată de discuții și jocuri. În alegerea filmelor vom evita în general titlurile care pot fi văzute la cinema, televizor sau pe DVD.

Atelierele vor fi susținute de criticul și jurnalistul de film Iulia Blaga împreună cu
psihologul și psihoterapeutul Florentina Beznea, care au fondat în 2017 la București MOViEs ON – primul atelier de dezvoltare personală prin cinema din România.
Când a început să activeze ca trainer în programele Éducation à l’image și CinEd
(organizate mai mulți ani la București de Asociația NexT), respectiv ca voluntar în Programul Ajungem Mari din centrele de plasament din București, unde a folosit filmul ca metodă de dezvoltare personală, Iulia Blaga a înțeles că experiența din presa de cinema, în publicații de top din țară (România liberă, HotNews.ro, Libertatea etc), participările anuale la festivalurile de la Cannes și Berlin sau interviurile cu personalități nu dau mai mari satisfacții ca atunci când poți discuta un film cu copiii și adolescenții.
„Recunosc, e o plăcere egoistă. Oricât de mult m-aș strădui ca aceste întâlniri să iasă cât mai bine, primesc întotdeauna mai mult decât dau. Niciun interviu făcut la Cannes cu Nicole Kidman, Isabelle Huppert sau mama lui Isabelle Huppert nu se compară cu sentimentul pe care îl ai după un atelier reușit, când simți că ai plantat ceva într-un copil sau adolescent”, mărturisește Iulia Blaga.
Licențiată în Psihologie la Facultatea de Sociologie, Psihologie și Pedagogie a Universităţii Bucureşti, unde a obținut un Master în Psihoterapii cognitiv-comportamentale, și membru al Colegiului Psihologilor din România, Florentina Beznea are formare în psihodramă și sociodramă, precum și experiență în psihoterapie. Florentina Beznea este un psiholog mereu fericit să poată fi martor și parte activă în procesul construirii celor mai frumoase calități și realizări, și sprijin în călătoria în care te cunoști pe tine însuți, te accepți și înveți să te prețuiești.
“Formarea în psihodramă și certificarea în sociodramă  mă recomandă ca terapeut și partener de joacă, ca om atent la nevoile celorlalți, ca adult responsabil, vesel și plin de energie, mereu încântat de întâlnirea cu individualul și generalul din existența fiecăruia”, spune Florentina Beznea.

Pentru detalii și înscrieri la primul atelier MOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri vă stăm la dispoziție la adresa de mail: iulia@estefilm.ro sau la numărul de telefon 07222.40.337. Pentru că se va lucra cu maxim 40 de participanți, înscrierile se pot face până în data de 13 iulie, ora 12.
Foarte important: atunci când înscrieți prichindelul, să-i precizați nu doar numele, ci și vârsta. Puteți să îl înscrieți la un singur atelier sau la mai multe (noi le vom anunța punctual în presa locală și în mediile sociale.). Cu alte cuvinte, prezența la un singur atelier nu obligă prezența la toate atelierele destinate segmentului respectiv de vârstă.
Atelierele MOViEs On Junior au loc în cadrul proiectului ESTE Filmul de Miercuri, desfășurat de patru ani în Sibiu și organizat de Asociația Este Film.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*
Partener: Centrul Cultural „Ion Besoiu”

Sponsor: Marquardt

Parteneri media: Zile si Nopti, RockFM, Magic FM, Sibiu 100%, Sibiu Junior

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Participarea este gratuită.