”Între revoluții” la ESTE Filmul de Miercuri

Data: 25 octombrie, 2023

Locație: Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mică

Regie:  Vlad Petri

Durată: 69’

Țară: România, Qatar, Iran, Croatia

An: 2022

Sinopsis: Maria și Zahra sunt studente la Universitatea de Medicină din Bucureşti în anii ’70. Când speranţa unei schimbări politice devine o certitudine, Zahra se întoarce la ea acasă, în Iran. În următorul deceniu, singura lor modalitate de a comunica este prin scrisori. Încadrate de două revoluţii, cuvintele lor descriu lupta femeilor pentru a fi auzite, societăți în declin și o prietenie solidă, care nu poate fi destrămată.

Rating: N-15. Nerecomandat sub 15 ani.

Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-este-filmul-de-miercuri-intre-revolutii

Premii: Premiul FIPRESCI (secțiunea Forum) la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, 2023, Premiul pentru Cel mai bun film românesc la TIFF, 2023.

Film în limba română, cu subtitrare în limba engleză.

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Sponsor: Marquardt

Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu”, My Continental, Consomme Bistro, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural Maghiar Sibiu, Cărturesti, Humanitas, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Biblioteca Universității ”Lucian Blaga”, Universitatea ”Lucian Blaga”, Erasmus Librărie-Cafenea

Parteneri media: RockFM, Zile și Nopți, Goodtime magazine

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.