Mărțișor cu filme

7 martie: O FEMEIE FANTASTICĂ, regia Sebastián Lelio, nominalizat la Premiile Oscar anul acesta la categoria Cel mai bun film străin și câștigător în 2017 al Ursului de Argint la Berlinală pentru Cel mai bun scenariu.

Sinopsis: Marina este o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă. E îndrăgostită de Orlando, un bărbat cu douăzeci de ani mai în vârstă. Orlando moare pe neaşteptate, dar, în loc să-şi plângă iubitul, Marina trebuie să înfrunte suspiciuni. Familia lui nu are încredere în ea. O poliţistă investighează dacă nu cumva a fost implicată în moartea lui Orlando. Fosta lui soţie îi interzice să vină la înmormântare. Marina este o femeie transexuală şi pentru rudele lui Orlando identitatea ei sexuală este o aberaţie, o perversiune. Marina trebuie să lupte pentru a putea fi ea însăşi.

14 martie: PATRU CONTRA UNEI BĂNCI, o comedie savuroasă în regia lui Wolfgang Petersen.

Sinopsis: Patru bărbaţi îşi unesc forţele pentru a se răzbuna atunci când banca se poartă nedrept cu fiecare dintre ei. Chris – cândva boxer și playboy, acum îmbătrânit, Peter – actor, Max – băiat de bani gata și Tobias – fost bancher sunt diferiți, dar au toți ceva în comun: ura contra unei bănci, care pe unii i-a ruinat, iar pe ultimul l-a concediat pe nedrept. Împreună pun la cale un plan de răzbunare, care nu e nici cel mai ingenios, nici cel mai inteligent: dar, cu siguranță, e comic.

21 martie: CARAVANA DOCUART ajunge la Sibiu miercuri, #oameniidocumentarului sunt invitați să ia parte la proiecții de documentar românesc premiat și aplaudat! INTRARE LIBERĂ

Cine iubește și lasă R: Victor Gălușcă / 2016, 17’ – documentar despre o colecție de aproape 4000 de negative din anii ’60 găsită într-o casă abandonată.

Secondo me R: Pavel Cuzuioc / 2016, 79’ – documentar despre viețile de zi cu zi a 3 garderobieri care își desfășoară activitatea în 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odesa.

28 martie: SAGE FEMME/”Ce știi tu despre mine”, regia Martin Provost, un film în care talentata actriță Catherine Deneuve face unul dintre cele mai bune roluri din carieră.

Sinopsis: Două dintre actriţele talentate ale filmului francez interpretează roluri strălucitoare într-o dramă dulce-amară despre prietenia neaşteptată dintre Claire (Catherine Frot), o moaşă dedicată, dar extrem de tensionată, şi Béatrice (Catherine Deneuve), fosta amantă libertină a tatălui lui Claire. Deşi sunt cât se poate de opuse, cele două ajung să conteze una pe cealaltă atunci când viaţa le aduce imprevizibil împreună.