Mai multe proiecții în 4 locații

Peste 60 de proiecții de film se vor vedea în 4 săli: Aula Magna ULBS, Teatrul Gong, Librăria Habitus și Sala Oglinzilor din Forumul German.

De neratat la #BestOfEurope

Câteva din filmele de neratat din această secțiune: The Square​- câștigător al premiului Palme d’Or la Cannes în 2017 și al premiilor pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun actor la Premiile Academiei Europene de Film din 2017; Loveless​– câștigător al Premiului juriului la Cannes 2017, nominalizat la Oscar si Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin; The Killing of a Sacred Dear​- câștigător al premiului pentru Cel mai bun scenariu la Cannes 2017; Loving Vincent​– câștigător la categoria Cel mai bun film de animație la Premiile Academiei Europene de Film 2017, nominalizat la Oscar, Globul de Aur si Bafta pentru cel mai bun film de animație. Toate acestea filme, dar și multe altele vor fi proiectate în premieră ​la Sibiu.

Secțiunea Film Românesc  vine cu invitați

Soldații. Poveste din Ferentari,​ regia Ivana Mladenovic, film premiat la Trieste, Un pas în urma serafimilor ​- marele câștigător al premiilor Gopo sau Fotbal infinit, ​în regia lui Corneliu Porumboiu – sunt doar câteva dintre producțiile autohtone pe care le vedeți Este Film Festival.

In Frame: regizorul Anca Damian​

Anul acesta secțiunea se concentrează pe filmele Ancăi Damian. Urmărim Perfect sănătos​ și documentarele: Crulic- drumul spre dincolo​, animația care spune povestea lui Claudiu Crulic, românul arestat pe nedrept în Polonia pentru furt și Muntele Magic.

#Experiențe noi

Cenzura în film​ în perioada comunismului în România va fi tratată într-un eveniment care îi va avea ca invitați pe Adina Brădeanu și Laurențiu Damian. Ne bucurăm din nou de CineBrunch, ​eveniment sprijinit ​anul acesta de prietenii de la Asociația My Transylvania. ​Inaugurăm la a treia ediție și Dormitorul cu filme, ​adică vedem filme într-o sală transformată într-un mare dormitor.

#PrimPlanLocal

Susținem artiști din zona artelor vizuale, din Sibiu, printr-un eveniment dedicat proiectelor lor. E vorba de Daniel Munteanu și Octavian Repede. De asemenea, afișul festivalului este creat anul acesta tot de un artist grafic din Sibiu, Sorina Tomulețiu.

#CinExplorez

Patru filme, dedicate copiilor și adolescenților, dar și două ateliere pe măsura curiozității lor: Reciclarea distractivă cu Asociația joaca de-a Ecologia și un Masterclass: Cinematografia românească recentă cu regizorul Laurențiu Damian.