ESTE Filmul de Miercuri

Invitați: Ada Solomon (producător)

Data: 18 octombrie, 2023
Locație: Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mică
Regie: Radu Jude
Durată: 163’
Țară: Romania, Luxemburg, Franța, Croația
An: 2023

BILETE: https://eventbook.ro/film/bilete-este-filmul-de-miercuri-nu-astepta-prea-mult-de-la-sfarsitul-lumii

Sinopsis:
Nu aștepta prea mult de la sfîrșitul lumii (titlul citează un aforism de Stanislaw Jerzy Lec) e un film de gen (jumătate comedie, jumătate road-movie) despre muncă, exploatare, oboseală și moarte. În egală măsură, e și despre complicata problemă a construcției imaginilor în epoca noastră. Toate astea se află la un prim nivel, la suprafață, cum se spune – iar filmul nu are un al doilea nivel, e complet lipsit de profunzime. Ilinca Manolache, Ovidiu Pîrșan, Nina Hoss și Dorina Lazăr joacă în rolurile principale.

Premii: Premiul Special la Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, 2023.

Rating: N-15. Nerecomandat sub 15 ani.

Film în limba română, cu subtitrare în limba engleză.

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Sponsor: Marquardt

Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu”, My Continental, Consomme Bistro, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural Maghiar Sibiu, Cărturesti, Humanitas, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Biblioteca Universității ”Lucian Blaga”, Universitatea ”Lucian Blaga”, Erasmus Librărie-Cafenea

Parteneri media: RockFM, Zile și Nopți, Goodtime magazine

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.