Documentarul istoric „Maria-Inima României” ajunge la Sibiu

  • Prima destinație în anul 2020 din cadrul Turneului Național, debutat în toamna anului trecut
  • Documentar vizionat de peste 5 milioane de oameni pe parcursul a doi ani, de la București până la München și Chicago

Documentarul istoric de succes „Maria-Inima României”, în varianta integrală a regizorului (1h 20 min) vine la Sibiu în cadrul unei proiecții speciale realizate în data de 23 ianuarie, joi, ora 20.00, în sala mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

Documentarul prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prinţul Moştenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus ţara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu evită aspectele mai puţin strălucitoare ale vieţii Reginei. Fiul său, Carol, şi-a dispreţuit părinţii şi când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniştii au ajuns la putere, în 1945, au şters-o din istorie.

Vizionarea este gratuită publicului iar accesul în sală se face pe baza locurilor rezervate pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/ sau https://eventbook.ro/film/bilete-turneu-national-maria-inima-romaniei-sibiu

John Florescu, producător executiv, alături de alți membrii ai echipei „Maria-Inima României” vin la Sibiu pentru a prezenta publicului documentarul și pentru a oferi ocazia unei sesiuni de întrebări și răspunsuri tuturor celor interesați de informații din culisele acestei producții.

Evenimentul organizat la Sibiu este realizat cu suportul Centrului Cultural „Ion Besoiu” și ESTE FILM, Sibiul fiind prima destinație în anul 2020 din cadrul Turneului Național, debutat în toamna lui 2019 și desfășurat pe parcursul a 6 luni pentru a ajunge în 15 orașe ale țării.

Documentarul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 țări și o documentare realizată în 14 arhive naționale. Oferă șansa publicului de a auzi vocea originală a Reginei și de a vedea filmări și imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne și prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experți pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

Încă de la debutul acestui turneu „Maria-Inima României” s-a bucurat de un număr impresionant de spectatori. Pentru proiecțiile desfășurate până acum în București, Constanța, Alba Iulia, Timișoara și Sinaia rezervarea locurilor gratuite s-a epuizat într-un timp record de 24-48 h/proiecție. Documentarul a fost lansat în anul 2018 pe ProTV iar în prezent poate fi urmărit pe HISTORY.

După proiecția de la Sibiu, Turneul Național „Maria-Inima României” va continua pe Valea Jiului, la Cluj, Pitești, Iași și alte orașe din țară, pentru a oferi șansa cât mai multor oameni de a descoperi personalitatea magnetică, spiritul și viziunea Reginei Maria, unul dintre cei mai ambițioși și perseverenți lideri pe care i-a avut România.

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a declarat după lansarea oficială a documentarului: „Acest film nu doar că o readuce pe Regina Maria în atenția noastră, ci o readuce la viață, exact așa cum a fost ea și cum noi românii ar trebui să fim. Acesta este un film de referință”.

Filmul „Maria – Inima României” este o producție independentă Chainsaw Film Productions și se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român.

Echipa de producție a documentarului este formată din John Florescu – producător executiv, Trevor Poots regia/scenariu, Viorel Chesaru – producător senior, Dan Drăghicescu – producător asociat și Mircea Lăcătuș – editor.

Realizarea Turneului Național este posibilă cu susținerea unor sponsori importanți: Banca Transilvania, REGINA MARIA – Rețeaua Privată de Sănătate, Groupama Asigurări, British American Tobacco, Academia Română, Institutul Cultural Român, Enayati Group.

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.