„Pororoca” în deschiderea festivalului

Pororoca, o coproducție România- Franța, în regia lui Constantin Popescu deschide a treia ediție Este Film Festival.

Filmul va fi prezentat în premieră în Sibiu și în prezența echipei de filmare, miercuri, 2 mai, ora 20.00, la sala Aula Magna ULBS (Strada Lucian Blaga 2A). Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde publicul va putea afla detalii chiar de la realizatorii filmului.

„Pororoca” spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) și a Cristinei (Iulia Lumânare). Cei doi duc o viaţă de cuplu obişnuită, fără alte griji aparente, altele decât cele inerente, legate de creşterea şi educaţia copiilor: Maria (5 ani) şi Ilie (7 ani). Într-o duminică dimineaţă, Tudor iese cu copii în parcul din apropierea blocului. Într-o clipă de neatenţie a tatălui, Maria dispare. Împreună cu alţi părinţi, Tudor o caută frenetic prin zonă. 30 de minute mai târziu, Tudor anunţă poliţia. Maria este considerată, oficial, dispărută.

Filmul pornește deci de la o premisă simplă, dar devine o dramă veritabilă, ai cărui protagonişti am putea fi oricare din noi.

Bogdan Dumitrache a câștigat cu interpretarea din acest film premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian 2017.

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 16 aprilie la Librăria Habitus (Piața Mică, nr.4), precum și înainte de proiecție, în limita locurilor disponibile. Prețul biletului este de 10 lei.