”The last mistress” la ESTE Filmul de Miercuri – proiecție în colaborare cu F-Sides Cineclub

Data: 30 august, 2023
Locație: Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu, Terasa cu Flori
Regie: Charlotte Le Bon
Durată: 114’
Țară: Franța
An: 2007

Sinopsis:
Provocatoare prin excelență, în lungmetrajul lansat în 2007 Catherine Breillat adaptează romanul cu același nume publicat în 1851 de scriitorul francez Jules-Amédée Barbey d’Aurevilly. Plasată în Parisul secolului al XIX-lea, drama istorică somptuoasă spune povestea relației tumultoase și a jocurilor de putere dintre curtezana spaniolă La Vellini (Asia Argento) și nobilul Ryno de Marigny (Fu’ad Aït Aattou), înainte și după căsătoria lui cu Hermangarde de Polastron (Roxane Mesquida). Maestră a reprezentării erotismului, Breillat structurează filmul în rama unei confesiuni pe care tânărul Ryno i-o face bunicii lui Hermangarde, o marchiză nu foarte încorsetată de morala secolului.

Premii: Nominalizat la Cannes – Palme D’Or 2027

Film în limba franceză, cu subtitrare în limba română.
Rating: N-15. Nerecomandat sub 15 ani.

Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-este-filmul-de-miercuri-the-last-mistress

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Sponsor: Marquardt

Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu”, My Continental, Consomme Bistro, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural Maghiar Sibiu, Cărturesti, Humanitas, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Biblioteca Universității ”Lucian Blaga”, Universitatea ”Lucian Blaga”, Erasmus Librărie-Cafenea

Parteneri media: RockFM, Zile și Nopți, Goodtime magazine

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.