Avanpremiera-eveniment TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI. ajunge la Sibiu marți, 12 martie, de la orele 20:30, găzduită de Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu în parteneriat cu Este Film Festival.

Biletele se pot achiziționa online de pe EventBook, aici.

Corpul, intimitatea, sexualitatea sunt esențiale în viața noastră, totuși ne este atât de greu să vorbim despre ele, fiind înconjurate de atâtea tabu-uri și blocaje. Controversatul câștigător al Ursului de Aur la Berlinale – Berlin International Film Festival, TOUCH ME NOT, de Adina Pintilie, este o invitație la dialog, care ne propune să punem sub semnul întrebării ideile noastre preconcepute despre intimitate.

Publicul sibian are oportunitatea de a intra în dialog direct cu carismaticii protagoniști ai filmului: Christian Bayerlein și Grit Uhlemann, pasionați activiști germani pentru dreptul la intimitate al persoanelor cu dizabilități, actrița de origine britanică Laura Benson (Atelier BigBen), cunoscută pentru rolurile sale din filmele lui Stephen Frears, Alain Resnais și Robert Altman, activista și lucrătoarea sexuală transgender Hanna Hofmann (Hanna Tripleage) din Germania și regizoarea Adina Pintilie.

Prin controversă intensă pe care a stârnit-o, încă de la premiera mondială de la Berlinală, TOUCH ME NOT deschide un spațiu de auto-reflexivitate, trecând dincolo de cinema, în zona dezbaterii publice, și devenind mai mult decât un film: o experiență transformativă. Cu sprijinul ICR-Institutul Cultural Român și al UCIN – Uniunea Cineastilor din Romania – UCIN, seria de dezbateri TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI a însoțit impresionanta călătorie internațională a filmului în cele mai importante festivaluri de film ale lumii (Karlovy Vary International Film Festival, Viennale, IDFA Amsterdam, BFI London Film Festival etc.), precum și lansările în cinematografele din Franța, Germania, Austria, UK, Olanda, US etc, fiind găzduită de instituții prestigioase, precum MoMA The Museum of Modern Art New York, ICA Institutul de Artă Contemporană din Londra, Le Forum des images Paris etc.

MANEKINO Film, producătorul și distribuitorul TOUCH ME NOT în România, aduce acasă acest spațiu de auto-reflexivitate și transformare, prin seria de avanpremiere-eveniment TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI, programate în luna martie a acestui an, recomandate de One World Romania și susținute de Centrul National al Cinematografiei, Uniunea Cineastilor din Romania – UCIN, Dacin Sara și Goethe-Institut Bucuresti.

!Acest film nu este recomandat minorilor!

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.