“Utøya – 22 iulie” este o cronică a zilei de 22 iulie 2011, din timpul masacrului de pe insula Utøya din Norvegia. Miercuri, 13 februarie,ora 20:30 ne reîntâlnim la “Centrul Cultural Ion Besoiu” cu ESTE Filmul de miercuri.

Filmul lui Erik Poppe este premiat internațional și nominalizat la Berlinala din 2018. Regizorul reușeste un omagiu sincer victimelor, iar  atacatorul este redus doar la o siluetă în umbră.

Sinopsis:

Filmul urmăreşte prin intermediul unui personaj fictiv de 19 ani, Kaja, cele 72 de minute interminabile în cursul cărora extremistul de dreapta (al cărui nume nu este menționat în film, în ciuda mediatizării) a urmărit şi împuşcat pe tinerii panicaţi, prinşi fără scăpare pe insuliţa din apropiere de Oslo. Impresionanta reconstituire a masacrului de pe insula Utøya la 7 ani de la eveniment durează 90 de minute, dintre care 72 filmate într-un plan secvență, exact cât a durat masacrul care a dus la moartea a 69 de tineri.

Preţul unui bilet este de 17 lei (12 lei redus pentru elevi / studenți / pensionari / copil sub 10 ani) și se poate achiziționa online de pe EventBook  sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”.

ESTE Filmul de Miercuri e un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM şi Centrul Cultural “Ion Besoiu”, cu sprijinul Bad Unicorn.

Află primul când sunt următoarele proiecții și evenimente ESTE Film. Îți trimitem un email cu toate informațiile de care ai nevoie și doar când ai nevoie.